SSM United

CENTAR ZA PROCJENU

  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover

Centar za procjenu

Također je prepoznato da se prostori trening centra mogu koristiti za procjenu razine kompetencije, propusta i zahtjeva u osposobljavanju postojećih zaposlenika.

Mjerenje razine kompetentnosti pomoraca

 

Nekoliko klijenata je usvojilo politiku da stave po strani certifikate i zapravo mjere razinu kompetentnosti svojih pomoraca. Program procjenjuje razinu kompetencije i zahtjeve obuke časnika uz korištenje raznih tehnika kao što su sljedeće, od kojih se sve mogu provoditi na licu mjesta, uz pomoć i/ili uz nadzor iskusnog osoblja Trening centra.

  1. Softver za procjenu i profiliranje kao što je Seagull CES za temeljito testiranje STCW znanja. Ti testovi se također mogu prilagoditi određenoj kompaniji i/ili brodu.

  2. Pisani testovi s višestrukim izborom za procjenu osobina kao što su sposobnost, mehaničko razumijevanje, mentalno rasuđivanje, psihološko profiliranje, itd. Na raspolaganju su razne mogućnosti, a svaka je vrijedna vodilja prilikom ocjenjivanja kandidata.

  3. Pisani ispiti slobodnog stila - na primjer, od kandidata se može tražiti da napišu stranicu o tome kako bi reagirali ako bi se putnik žalio da je vidio izljevanje ulja iz broda. Ove vrste testova mogu pokazati razinu pisanog engleskog i također reći nešto o kandidatovom osjećaju za prioritete., itd.

  4. Marlins test engleskog jezika - dobro poznat i međunarodno priznat. Naš Trening centar je odobreni Marlins test centar i ovlašten je za izdavanje certifikata prihvaćenih od stane MCA.

  5. Simulatori Mosta, stroja i za rasute terete - scenariji se mogu planirati, što će otkriti ne samo tehničko znanje časnika nego i kako oni djeluju kao vođe ili timski igrači. Ove vrste procjena se moraju provoditi od strane odgovarajućeg iskusnog osoblja.

  6. Radionica za čelik - objekti i alati su dostupni za procjenu širokog raspona zavarivačkih i montažnih vještina - osobito je korisna za procjenu kandidata montera.

  7. Intervjui - bilo da se radi o intervjuima slobodnog stila ili uz praćenje formi specifičnih za pojedino poduzeće.

Trening Centar

Objekti Trening centra za obuku pomoraca omogućili su sve gore navedeno i mogu se koristiti za tekuće procjene pomoraca, tako da se mogu utvrditi daljnje potrebe obuke.

Centar za procjenu

Od 2001. godine Trening centar na mjesečnoj razini koristili su vodeći cruise operateri za evaluaciju kandidata prije zapošljavanja – uglavnom časnika, ali i za posebne rankove kao što su mehaničari, varioci, itd. Ove kompanije su mogle iskoristiti tu prednost da su svi potrebni sadržaji na jednom mjestu, kako bi obavili testove i procjene koristeći simulatore, predavaonice i intervjuirajući kandidate kako bi odabrali najboljega. Na taj način regrutirali su približno 500 časnika i stopa retencije je vrlo visoka. Dodatno, ostale kompanije linijske plovidbe također redovito koriste Centar za provođenje obuke osoblja (kao što je upravljanje ljudskim potencijalima), seminara i team buildinga. Objekti otvaraju velike mogućnosti za obalno osoblje da radi zajedno i procjenjuje svoje pomorce, posebice na višoj razini. Simulatori su stoga prepoznati kao važan alat procjene potencijalnih zaposlenika.