TEČAJEVI ZA JAHTE

Tečajevi za jahte

S ponosom Vam predstavljamo motorni brod ”Paloma Rea” na kojem kandidati obavljaju praktični dio tečaja. Više o tečajevima za jahte na sljedećem linku: SKIPERSKI TEČAJEVI

održanih tečajeva u prošloj godini

zadovoljnih polaznika kroz prošlu godinu

Voditelj brodice C kategorije

Opseg tečaja: Tečaj Voditelj brodice C kategorije se provodi u skladu sa zahtjevima članka 53. Pravilnika o brodicama i jahtama (»Narodne novine«, br. 27/2005. i »Narodne novine«, br. 57/2006.) Uvjerenje o osposobljenosti za voditelja brodice C kategorije može steći osoba koja ima najmanje 18 godina života, udovoljava propisanim zdravstvenim uvjetima, posebice u pogledu vida i sluha, završi izobrazbu i položi ispit prema propisanom programu.   Valjanost uvjerenja: S uvjerenjem voditelja brodice C kategorije može se upravljati svim brodicama, kao i jahtama do 30 bruto tona (i za gospodarske svrhe), a izdaje se na period od 5 (pet) godina. Obnavlja se s važećom svjedodžbom o zdravstvenoj sposobnosti člana posade pomorskog broda, brodica i jahti izdanom od strane ovlaštenog liječnika.

Cilj tečaja:

Po uspješnom završetku tečaja polaznici će biti osposobljeni za rukovanje i upravljanje:

 1. Svim vrstama brodica

 2. Svim vrstama jahti do 30 BT

Sadržaj tečaja:

 1. Navigacija

 2. Motoristika i zaštitne mjere

 3. Pomorstvo, meteorologija, propisi i pružanje prve pomoći

 4. Manevriranje brodicom i izbjegavanje sudara na moru

 5. Pomorska radiotelefonska služba

 6. Sigurnost na moru

 7. Praktična plovidba na brodici

 8. Trajanje tečaja: 31 sat

 • Text Hover
 • Text Hover
Zapovjednik jahte A kategorije (jahta do 100 BT)

Cilj tečaja:  Polaznici ce po završetku tečaja Zapovjednik jahte A kategorije (jahta do 100 BT) biti osposobljeni za upravljati i zapovijedati na jahtama do 100 BT za sve namjene i u svim područjima navigacije. UKUPNO 75 sati (predavanja i vježbe 50 + praktična plovidba 25)   VALJANOST breveta: Svjedodžba zapovjednika jahte kategorije A (do 100 bruto tona) se izdaje na period od 5 (pet) godina. Obnavlja se s važećom svjedodžbom o zdravstvenoj sposobnosti člana posade pomorskog broda, brodica i jahti izdanom od strane ovlaštenog liječnika.
SADRŽAJ:

 1. POMORSKA PLOVIDBA

 2. MANEVRIRANJE BRODOM I IZBJEGAVANJE SUDARA NA MORU

 3. POZNAVANJE BRODA I BRODSKOG POSTROJENJA

 4. METEOROLOGIJA I OCEANOGRAFIJA

 1. POMORSKO PRAVO

 2. ENGLESKI JEZIK

 3. PRAKTIČNA PLOVIDBA NA JAHTI

 • Text Hover
Zapovjednik jahte B kategorije (jahta do 500 BT)

Osobe osposobljene za zapovjednika jahte B kategorije ovlaštene su zapovijedati i jahtama kojima je ovlašten zapovijedati zapovjednik jahte kategorije A. Cilj tečaja:  Polaznici ce po završetku tečaja Zapovjednik jahte B kategorije (jahta do 500 BT) biti osposobljeni za upravljati i zapovijedati na jahtama do 500 BT za sve namjene i u svim područjima navigacije. UKUPNO 174 sata (predavanja 88 i vježbe 86 ) VALJANOST breveta: 5 (pet) godina. Brevet se može obnoviti nakon 5 godina za isto razdoblje ako imalac ostvari najmanje dvanaest mjeseci plovidbe u svojstvu zapovjednika jahte do 500 BT, te ako udovoljava propisanim zdravstvenim uvjetima, posebice u pogledu vida i sluha.

SADRŽAJ:

 1. POMORSKA PLOVIDBA

 2. KONSTRUKCIJA I STABILNOST BRODA

 3. MANEVRIRANJE BRODOM I IZBJEGAVANJE SUDARA NA MORU

 4. SIGURNOST NA MORU

 1. METEOROLOGIJA

 2. POMORSKO PRAVO

 3. ENGLESKI JEZIK

 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover