D12 - Upravljanje gašenjem požara

D12 brevet za pomorce

Namjena:

D12 tečaj ispunjava zahtjeve STCW konvencije sekcija VI/3 i temelji se na odrednicama IMO modela 2.03 i traje 4 dana. Broj polaznika ne smije biti veći od 16 i, pod uvjetom da je osiguran adekvatan nadzor. Program D12 tečaja odgovara zahtjevima nacionalnog zakonodavstva prema Prilogu D Pravilnika o zvanjima i svjedodžbama o osposobljenosti pomoraca. D12 brevet namijenjen je svim osobama koje obavljaju sigurnosne dužnosti na brodu.

Sadržaj:
 • Nadzor protupožarnih postupaka na brodu
 • Organizacija i obuka odreda za gašenje požara
 • Provjeravanje i servisiranje sustava i oprema za gašenje požara
 • Istraživanje incidenata koji uključuje požar i sastavljanje izvješća o njima

Uvjeti:
Osobna iskaznica ili putovnica i jedna fotografija u boji.
Položena Temeljna sigurnost na brodu – D2 brevet
Potvrda liječnika opće prakse o zdravstvenoj sposobnosti

Napomena:

Polaznik koji uspješno završi ovaj tečaj moći će reagirati na ispravan način u slučaju izbijanja požara, poduzeti odgovarajuće mjere kako bi zaštitio posadu i brod, te ispravno koristiti vatrogasne aparate. Također će moći izjaviti i pokazati kako je stekao znanja i vještine koje će mu, u nekim slučajevima, omogućiti da prepozna i popravi kvarove i na taj način spriječi požar.
Nakon uspješno završenog tečaja i ispita u Lučkoj Kapetaniji kandidati će dobiti svjedodžbu (brevet) D12 – “Upravljanje gašenjem požara” izdanu od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske.

  Prijava na tečaj

  Ime i prezime:

  Kontakt telefon:

  Kontakt e-mail:

  Početni datum:

  Završni datum: